Workshop Mindful Eten

18 januari 2019

18.15u - 21.30u

Wat leer je bij mindful eten:

 • Je leert je niet meer mee te laten slepen door gedachten ('het is nu echt onbeleefd om nee te zeggen, dus ik eet het maar' of 'ik eet nu maar wat meer zodat ik straks geen honger heb')
 • Je leert hoe je je niet meer mee laat slepen door emoties (waardoor je soms sneller of stiekem eet of erna spijt krijgt)
 • Je leert luisteren naar je lijf, vol = vol. Ook al zit je aan tafel met anderen die allemaal nog gezellig dooreten
 • Je leert jouw patronen goed kennen en vooral: eerder herkennen (en dan zelf bewust een keuze maken voor wat jij wilt)
mindful eten nijmegen

Mindful eten betekent dat je bewuster eet, waardoor je eet tot je verzadigd bent, zonder dat je teveel of te weinig eet.

 • Heb je een ideaal plaatje in je hoofd van hoe je lichaam eruit moet zien en alleen dan pas ben je tevreden?
 • En probeer je dat voor elkaar te krijgen door gezond te eten en te sporten. Waarna je dan ineens weer een snoepbui hebt, en je meeega schuldig voelt?

  You’re not alone! Veel vrouwen hebben een lastige relatie met eten en ons lichaam. Mindfulness en zelfcompassie helpen je om jezelf te accepteren en de strijd met eten los te laten. 

Bij de workshop Mindful Eten leer je aandachtig eten, zodat jij meer controle krijgt over je eetgedrag, echt kan genieten van je eten en milder kan zijn naar je lichaam.  

Samen gaan we op  ontdekkingstocht naar je eigen patronen, waarna je ontdekt wat voor jou het beste werkt. Je krijgt praktische tips en handvaten , welke we gelijk gaan oefen tijdens een heerlijk diner.

Wat anderen ervan vonden..

Ik vond het heel fijn en uitgebreid. Het meest waardevol vond ik te ervaren om met aandacht te eten. Voelen wat ik nodig heb en wanneer ik vol zit. Al die gedachten die dan voorbij komen, mooie eye-openers. Bijvoorbeeld dat ik meer wil eten want anders ga ik misschien savonds snaaien of mij bord moet leeg omdat het zo lekker is of omdat het zo hoort. Ik ga de tips zeker thuis toepassen!

Vera

De warmte van de ontmoeting vond ik zo fijn. Dat ik voelde dat ik mocht zijn wie ik ben. Dat alleen al is super bijzonder. Dat ik weer geraakt werd door het concept van mindfulness. Ik heb lang geleden een training gevolgd en het was goed deze herontdekking te doen. Fijn! Een soort van oud wordt weer nieuw. Het is een reminder om weer bewust stil te gaan staan in het nu, of dat nu meditatie is of wat dan ook. Ik ga het in elk geval proberen het weer op te pakken. Dat voelt goed. De workshop wordt gegeven zoals jullie zijn, puur en vanuit wijsheid!

Marian

Het was heel prettig. Er was een fijne sfeer die maakte dat ik snel op mijn gemak was. De zachtaardige manier waarop alles werd uitgelegd, met veel respect voor ons en ook naar ons lichaam. Niets werd opgelegd maar er waren vooral goede suggesties en doordat wij met elkaar in gesprek gingen hoorden we ook van elkaar. Dit gaf veel geruststelling en inzicht.

Ingeborg

Het was heel aangenaam. Prettige afwisseling tussen theorie / tools krijgen en doen. Ik voelde me welkom, veel aandacht voor iedereen. Wat mij erg hielp was jullie ritme. Eerst even 'zakken' voordat je aan de slag gaat. Bedankt!

Natascha

Anneke & Karlijn

 2 enthousiaste vrouwen die je graag inspireren over (aandachtig) eten en vooral, hoe je dat doet op een manier zoals JIJ dat wilt.

De workshop van 19 januari wordt gegeven door Anneke Comello

Anneke Comello

Anneke Comello is kok en cateraar. Met haar bedrijf Lovingly Wholesome verrast ze vele mensen wekelijks met heerlijke gerechten.

Karlijn Jacobs

Karlijn Jacobs

Karlijn Jacobs is de oprichtster van Slow Living. Ze combineert mindfulness en zelfcompassie in haar trainingen.

Hoeveel kost het?

Workshop Mindful Eten

vrijdag 18 januari 18.15u - 21.30u
37
 • Workshop Mindful Eten
 • Vegetarische en biologische maaltijd
 • Drankjes

(De workshop gaat door vanaf 8 personen)

Waar is het?

Het is in de keuken en mooie serre van woongemeenschap Eikpunt in Lent (Nijmegen).

Meer ervaringen

Er was een fijne sfeer, relaxed. Er werd tijd genomen voor iedereen, met veel aandacht. De oefeningen waren heel fijn, het eten was heerlijk! Het meest waardevol was dat ik echt heb kunnen beleven wat ik ervaar in mijn lijf en alle sensaties van het eten.

Ik vond het goed en fijn, voelde ontspannend. Goede tips, leerzaam. Fijne mensen, Karlijn en Anneke, waarvan je ziet dat het met veel liefde en passie wordt gedaan. Het oefenen tijdens het eten vond ik het meest waardevol, het echt bewust worden. De mindful sessie was ook fijn in combinatie.

Positief - rust, heerlijk eten. Samen luisteren en samen oefenen was heel fijn.

Het was heel leerzaam, leuk, liefdevol en heel erg lekker!
Het is heel leuk dat je ook de ervaringen en tips van jullie krijgt, daardoor voel je je niet anders / raar. Het eten met aandacht was super waardevol, net als de tips die je krijgt. Ik vond het een heel leuke leerzame workshop en ga de tips zeker toepassen!

Slow Living draait op SYS PlatformSYS Platform