Nature Quest: een hele dag alleen in het bos

nature quest

Diep in het bos, in het midden van een kleine cirkel, op de grond. Daar zat ik dan, op een vuilniszak. Zonder telefoon, zonder eten, zonder boek, of iets anders om mezelf mee af te leiden.

Waarom? Ik deed mee met een Nature Quest. Een experiment waarbij je een dag lang in de natuur zit in je eigen, van takjes gemaakte cirkel van 2 bij 2 meter. Alleen en zonder afleiding ben je in de natuur, met de vraag: wie ben ik als ik niets meer heb?

Ik liet mijn telefoon achter in de bak met waardevolle spullen, pakte mijn flesje water en een vuilniszak en ik ging diep het bos in. Op zoek naar een fijne plek waar ik de komende uren door zou gaan brengen.

Ik keek er heel erg naar uit, ik zag geen moeilijkheden; ik ben vaker langere periodes in stilte met alleen mezelf.

Maar poeh hee, dat bleek toch nu anders te zijn. Ik merkte dat ik vaak ik de neiging had om op m’n telefoon WhatsApp / Facebook te checken, of om iets op te schrijven, een boek te lezen, muziek te luisteren, of om te praten met iemand. Gewoon IETS doen. Afleiding. Maar niks van dit alles kon… Daar zat ik dan in m’n uppie. Wat nu?

Ik heb een tunnel in het zand gemaakt voor Mier, een route van takjes gemaakt voor een kleine groene Rups zodat zij weer verder kon, de boom van heel dichtbij bekeken.

Ik heb gemediteerd. Ik voelde me dankbaar voor de jarenlange ervaring met mediteren, zodat ik nu lang (voor m’n gevoel dan) kon zitten en mijn ademhaling kon volgen. En als ik dan weer verveling opmerkte, of andere negatieve gedachten, dan bracht ik m’n aandacht gewoon weer terug naar mijn ademhaling. Zo fijn. I love it. 

En ook: gelachen om de vriendschap die ontstond tussen mij en Rups en gekeken naar de mooie zon die tussen de bladeren door scheen

Ik heb vooral bewonderd hoeveel LEVEN er is in deze kleine cirkel. Moet je nagaan in het hele bos! Of in de hele wereld! En ik ben daar maar 1 klein miniscuul stipje van.

Wie denk ik wel niet dat ik ben, met al mijn ó zo belangijke piekers. Ze verdwijnen zo weer, en het leven gaat gewoon door. Relaxxxxx.

Relaxxxxxxxx. En doe eens lekker niets!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slow Living draait op SYS PlatformSYS Platform