Over Karlijn

Interview met Vriendin (2019)

Ik ben Karlijn Jacobs.

Karlijn Jacobs
  • Ik hou van het bos, wandelen en wonen (lucky me)
  • Ik hou van pilates 
  • Ik hou van stilte en fijne gesprekken

Ik ben opgeleid tot mindfulness trainer en daarna heb ik in een Boedhistisch centrum gewoond. In Spanje, met monikken. Daar heb ik zoveel mooie lessen mogen leren. En mogen leven. Bewust leven, met aandacht. Terwijl er daar ook soms onrust was, en zelfs conflicten waren (ja, zou je niet denken he, maar zelfs daar is het niet altijd vredig. Dat kan nergens, en weet je, that’s life. Als je dat gaat verwachten word je hoe dan ook teleurgesteld), maar hoe ermee om werd gegaan vond ik heeel leerzaam en inspirerend. 

En in het leven. Heb ik het allermeeste geleerd. Door alle momenten van pijn. Verdriet. Eenzaamheid. Verlangen. Jaloezie. Radeloosheid. Boosheid. Maar ook zeker door alle mooie momenten, door me daarvoor dankbaar te voelen, door de zon te voelen. Door mijn inner peace te voelen. Door te zijn. 

Slow Living ben ik begonnen als tegenhanger van het snelle leven van tegenwoordig. Waarin we veel leven op de automatische piloot. Met patronen of gedachten die we al jarenlang herhalen maar die niet perse handig of fijn voor ons zijn. Om gewoon eens wat vaker te verlangzamen. Minder te rennen. Meer te voelen. Ervaren. Op te merken. En vanuit daar opnieuw te kiezen. Voor wat jij het allerliefste wilt. Wat goed voor je is. Voor jou fijnste leven. 

 

Interview met Zenzoekers (2017)

Ik ben geïnterviewd door Zenzoekers. Daar vertel ik hoe ik zelf Slow Living toepas in mijn leven. Lees het interview hier

Heb je nog een vraag of wil je iets vertellen? Feel free! 🙂

De foto’s van mij op deze website zijn gemaakt door Evelien Buynster.

Slow Living draait op SYS PlatformSYS Platform