Slow Living Weekend

13 t/m 15 december 2019

Slow Living Weekend

3 dagen lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness en aandacht voor jezelf.

Even helemaal niets hoeven, in de prachtige groene omgeving van Nijmegen.
Met een fijne groep mensen zijn we het weekend samen en oefenen we in het hebben van aandacht voor je binnen- en buitenwereld.

Dat doe je door even uit je dagelijkse leven te stappen en uit te zoomen van waar je normaal midden in zit. Je gaat aandacht hebben voor wat er binnen in je speelt. Voor je lichaam, hoe je lijf zich nu voelt. Je gaat aandacht hebben voor waar je bent, hoe je bewust dingen kunt doen zonder dat je afgeleid wordt door vanalles en nog wat.

Alleen maar ZIJN in plaats van DOEN.

Even weg van de drukte, de stress en de zorgen die door het dagelijkse leven soms ongemerkt ons leven binnensluipen.

Na het weekend voel je je opgeladen, je bent weer in verbinding met jezelf. Je hebt hernieuwde energie waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen, je voelt dat je het rustiger aan mag doen. Je bent weer meer aandachtig, dezelfde rust die je ervaart tijdens het weekend neem je mee naar huis.

Een weekend vol rust, bewustwording, en het bos naast de deur.

In een groep versterken we elkaar in het oefenen van het aandachtig zijn. Je zult merken dat je dan minder gemakkelijk afgeleid bent dan wanneer je alleen bent. Het is stimulerend en inspirerend om dit samen te doen. Je wordt helemaal ontzorgd, er wordt voor je gekookt. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, zodat je helemaal kunt loslaten en ontspannen.

Er is in het weekend een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van de stilte met een warm kopje thee in je hand, een mooi boek lezen, of eens lekker niksen.

13 t/m 15 december

Smile, breathe and go slowly.

Programma

Op vrijdag ben je vanaf 16u welkom. Kom lekker rustig aan met een kopje  thee en neem de tijd om je spullen uit te pakken, de plek te verkennen en kennis te maken met de rest van de groep. ’s Avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en sluiten we de eerste dag af met een eerste meditatie moment. De maaltijden dit weekend zijn in stilte, waardoor je met al je aandacht bij het eten kan zijn. Tussen de maaltijden door kun je ervoor kiezen om in stilte te blijven of juist het contact met de anderen in de groep te zoeken. 

De zaterdag beginnen we met yoga. Verder zijn er meerdere meditatie momenten per dag en zullen we stiltewandelingen gaan maken. Heb je meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je zelf beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatie hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of yoga, maar het mag natuurlijk wel. 

Prachtige locatie in de bossen

We verblijven dit weekend bij De Refter; een sfeervol voormalig klooster, een prachtig gebouw. De Refter ligt in Ubbergen, vlakbij Nijmegen. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto en de bus stopt voor de deur.
Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt. Biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin. Je wordt super goed verzorgd 🙂 Mmmmm!

slow living weekend

Wie zijn wij?

Karlijn Jacobs

Wij zijn  Brenda Lelie en Karlijn Jacobs. Beide zijn wij mindfulness trainers en samen organiseren wij dit bijzondere Slow Living Weekend.
We weten zelf hoe fijn het is om regelmatig pauze momenten in te lassen. Van kleine momenten, zoals heel even 5 minuten stoppen en bewust adem te halen, tot langere pauze momenten van een dag / weekend / week / maand.
Het doet ons zó goed, dat gunnen wij jou ook. Even uitzoomen en uitrusten, stap uit de hectiek van het dagelijkse leven en neem een pauze

Ervaringen van deelnemers

"Het Slow Living weekend heeft me de rust gebracht waar ik al een tijd lang naar op zoek was, het was echt even niets hoeven en alleen maar lief voor jezelf zijn. Goed voor jezelf zorgen met de fijne meditaties, de yoga, het heerlijke eten en de frisse buitenlucht. Met name de momenten in pure stilte vond ik erg fijn. Automatisch ging ik met meer aandacht bewegen, voelen, leven. Dit weekend was voor mij een reminder aan hoe fijn en waardevol langzaam leven is."
Myrthe Reede
"Ik kwam de dag erna op mijn werk en terwijl ik er liep, voelde ik dat ik dicht bij mijzelf was. Ik voelde mijzelf zo duidelijk in mijn kracht. En dat voelde zo fantastisch en nu nog heb ik dat gevoel. Het weekend heeft me nog meer rust gegeven, het besef dat ik eigenlijk weet en voel vanuit mijn hart wie ik ben en wat ik kan en wil. De stilte vond ik erg fijn, hellemaal bij jezelf zijn. Het is een mooie beleving in een prachtig weekend verpakt. Een cadeau voor jezelf."
Lieneke Janssen-Fluit
"Het was een ontspannend weekend. In een inspirerende omgeving met allemaal lieve en mooie mensen. Ik heb oprecht genoten. ❤❤"
Carola Scholtens
"Het was geweldig. Bedankt voor de prachtige omgeving, een hele mooie plek om te verblijven, heerlijk eten, de liefde en de verbinding die ik dit hele weekend heb gevoeld met jullie allemaal. Het was fijn om heel veel samen te zijn, het was ook fijn om me zo, als ik daar behoefte aan had, terug te kunnen trekken, zonder dat iemand anders daar een oordeel over uitsprak. Ik vond het heerlijk. Ik ben helemaal tot rust gekomen en heb de terugreis gebruikt om weer aan de drukte te wennen."
Hilda Huisman
"Ik vind Karlijn en Brenda een gouden duo; allebei zijn het hele liefdevolle, rustige, zeer empathische, mooie meiden. Dat maakt dat ze zeer benaderbaar zijn en het aanvoelde als dat zij een van ons, de deelnemers, waren ipv de organisatoren. Hierdoor heerste er een heerlijk ontspannen sfeer, waarin je het gevoel had dat alles mocht en niets hoefde. Ik vind hen beide onderscheidend doordat ze zo puur zijn. Karlijn leeft, in mijn ogen, het leven op de manier die zij zo graag aan ons wil meegeven, waardoor ze een voorbeeld is. En hierdoor is ze met haar enthousiaste, liefdevolle en warme energie steeds weer, met o.a. haar filmpjes, in staat om mij recht in mijn hart te raken."
Carina Voordenhout

Impressie het Slow Living Weekend

Data

Vrijdag 13 t/m zondag 15 december

Kosten

LET OP: De prijs voor deze 3 dagen bestaat uit twee delen. 

1. Van te voren maak je €210 over. Dat bedrag dekt de kosten voor overnachting, alle maaltijden en de hele dag door koffie, thee en fruit.

2. Voor de begeleiding van Brenda en Karlijn (meditaties, workshops, yoga, stiltewandelingen) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het weekend.

Je slaapt in een authentieke houten chambrette. Elke chambrette heeft een eigen bed (lakenset is inbegrepen bij de prijs), kast en wastafel en is aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Douches en wc’s zijn op de gang en deel je met de andere deelnemers. Wil je liever een eigen kamer? Dat kan ook. Er zijn drie 1-persoons slaapkamers met een eigen wastafel. De toeslag daarvoor is €35. 

Hierna wordt je doorgestuurd naar een pagina waar je je gegevens kunt invullen en waar je kunt betalen via iDeal.   

Heb je nog een vraag?

Foto's

3 dagen lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness, tijd en aandacht voor jezelf.

Slow Living draait op SYS PlatformSYS Platform