Slow Living Dag

9 juli 2022

10:00u – 17:00u


Deze dag is uitverkocht. 
Heb je ook interesse hebben in een Slow Living Dag?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.
Zodra er een nieuwe dag wordt gepland, krijg je dit via de mail te weten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Slow Living activiteiten? Laat hieronder je gegevens achter.

Éen dag retreat

Een hele dag onderdompelen.
In jezelf, in rust, in stilte, in alles wat zich aandient. Met liefde en aandacht. 

Voel je de behoefte om tijd te nemen voor jezelf, om even stil te staan…?
Even uitzoomen.
Ruimte hebben voor dat wat er aandacht nodig heeft. 
Met liefde en zachtheid. 

Tijd om te onthaasten.

Wat doet stilte en tijd voor jezelf met je?

Een hele dag voor jou, verbinding maken met jezelf.

Deze dag is voor jou, als je behoefte hebt aan tijd voor jezelf, stilte en naar binnen keren

Misschien merk je dat je jezelf voorbij loopt, ben je vooral gericht op de ander en sta jijzelf op de laatste plaats
Of zit je veel in je hoofd, leef je naar wat anderen van jou verwachten, en weet je soms niet meer wat jíj zelf wilt
En dan is er nog dat kritische stemmetje in je hoofd, die maakt het je niet gemakkelijk.

Wie ben je diep van binnen? 
Wat voelt belangrijk voor jou, los van je omgeving en alle rollen in het dagelijks leven? 

Misschien verlang je naar contact met je gevoel, je intuïtie, met diepste zelf?

Lijkt het je fijn om hier tijd voor te maken, zonder afleidingen, zonder verwachtingen van anderen?

Doordat je een dag op retreat gaat, neem je de tijd om stil te staan.
Je versterkt het contact met jezelf, je komt weer in verbinding met je innerlijke kern. Met je mooie pure zelf. 

mindfulness stilte retraite onthaasten retreat Nijmegen

Wat kun je van deze dag verwachten?

We komen met 10 vrouwen samen en wat we vooral doen is Zijn.

Zijn, met wat er is, in jezelf en om je heen. In zachtheid.

Contact maken met je gevoel, je lichaam, je intuïtie. Opmerken wat er is, onder alle lagen van moeten, zorgen, onrust.
Terug naar de kern, jou liefdevolle essentie, de pure versie van jezelf. 

Je kunt allerlei boeken lezen, inspirerende mensen volgen, zelf (proberen te) mediteren. Dat is super interessant en helpend in het vergroten van je bewust zijn. Een andere manier om je bewustzijn te vergroten is ervaren, wat je tijdens het Slow Living Weekend doet. Ervaren.

Je gaat ervaren hoe het is om naar binnen te keren, hoe het is om stil te zijn in de sfeer van aandacht. Je gaat ervaren wat er in je leeft en hoe het is om daar op een liefdevolle manier naar te kijken. Je gaat ervaren hoe het voelt in je lijf, je gaat ervaren om nog meer jezelf te zijn.

Dat doen we samen met behulp van meditatie, mindfulness, zelfcompassie, schrijfopdrachten, en in de natuur bosbaden. 

We wisselen samen zijn in stilte af met momenten van samen delen met aandacht.

We worden goed verzorgd door de kok die waanzinnig lekker en uitgebreid een vegetarische en biologische lunch voor ons klaarmaakt. 

Dit weekend is speciaal voor vrouwen.

Wandelingen en de natuur

De natuur in de omgeving lijkt wel buitenlands, het is echt prachtig! Bosrijk, open velden, en vooral: heuvelachtig. Tijdens de wandeling zullen we dan ook wat heuvels opklimmen en er van af dalen. Het is fijn als je goed ter been bent. Je zult je verwonderen door de schoonheid van de natuur!

Sfeer impressie

Deze prachtige sfeer beelden zijn gemaakt door deelneemster Lisa, ze vertelt in deze video ook haar ervaring over het Slow Living Weekend. Een betere impressie kun je niet krijgen 🙂

Datum en tijd

Prachtige locatie in de bossen

We verblijven deze dag bij De Refter; een sfeervol voormalig klooster, een prachtig gebouw. De Refter ligt in Ubbergen, vlakbij Nijmegen. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto en de bus stopt voor de deur.

slow living weekend mindfulness nijmegen

Een week vakantie in een dag! Karlijn straalt rust en ontspannenheid uit en dat weet ze over te brengen op de groep. Ze neemt zacht de leiding over de dag en laat je vrij om je eigen tempo te bepalen. De locatie ligt prachtig in de bossen en het biologische eten was heerlijk. De Slow Living Dag is een cadeau voor jezelf!
- Monique van Zeijl -

Wie ben ik?

Karlijn Jacobs - Slow Living - mindfulness retraite retreat weekend stilte

Ik ben Karlijn Jacobs, mindfulnesstrainer en ik organiseer sinds 2017 de Slow Living Weekenden.

Ik vind het heel erg belangrijk om regelmatig stille momenten in te lassen. Momenten om bewust te ademen, om me gewaar te zijn van al mijn ervaringen. Van wat ik voel. Opmerkzaam van wat er gebeurt in mijn binnenwereld. In plaats van er op de automatische piloot aan voorbij te snellen. Korte momenten van stilte, 5 minuten stoppen met waar ik mee bezig ben. En ook langere pauze momenten van een dag / weekend / week / maand. Zowel in volledige stilte als deels in stilte. Ik heb in een boeddhistisch klooster in Spanje gewoond, waar ik veel heb mogen leren van de monikken. Verder heb ik in Nederland veel retraites gevolgd (en nog steeds doe ik dit regelmatig), zowel retraites in volledige stiltes als retraites waar ook leringen en deelmomenten onderdeel waren. Ik ben geschoold als mindfulness trainer, ik ben sinds 2019 bij Jan Geurtz in de leer, vele trainingen gevolgd op het gebied van zelfcompassie, zijnsoriëntatie, bewustzijnsvergroting, en vooral veel innerlijk werk. Dit innerlijk werk gaat elke dag door, ik ben vooral gewoon een mens, net als jij :-).

Dit alles zorgt ervoor dat ik nu fijne retraites mag organiseren. Deze ruimte, de rust, deze stilte, doet me zó goed, dat gun ik jou ook.  Het is zo waardevol. Om ruimte te maken, om naar jezelf te kunnen luisteren. En dan zien wat er opkomt, fijne gevoelens, minder fijne gevoelens. Wat zit daar onder? Wat zit er onder alle lagen? Alle lagen van moeten/identificaties/patronen? De kunst is om mild te zijn. Zonder oordeel. Liefdevol naar jezelf. Zijn met wat er is. Zonder iets ‘moeten helen’, of te streven naar een andere ‘jij’. Acceptatie en zachtheid zijn kernwoorden bij Slow Living. En je zult merken, zonder dat je ernaar zocht, dat vanuit die acceptatie en zachtheid… er ontspanning ontstaat van waaruit er zomaar beweging of verandering kan ontstaan, in jezelf en/of om je heen. 

Het weekend is tevens ook een moment om even uit te zoomen. Stap uit je routine van het dagelijkse leven. Het fijnste is dit in een kleine setting, groene omgeving en een warme sfeer. Dit vind je bij het Slow Living Weekend. Het lijkt me fijn om je te mogen ontmoeten!

Op deze Slow Living reis ben ik je gids. Ik laat je ervaren, ik loop met je mee en sta naast je. Ik begeleid je rustig en liefdevol door wat je tegenkomt. 

Ja, ik wil er graag bij zijn

Slow Living Dag

87
 • 9 juli 2022 van 10:00u - 17:00u
Laatste plekjes!

Veelgestelde vragen:

Natuurlijk! Je hebt geen ervaring met meditatie, stilte of mindfulness nodig, maar dat mag natuurlijk wel. Een Slow Living Dag is laagdrempelig, de sfeer is liefdevol en veilig. Als je voor het eerst zoiets doet kan het helpen om je verwachtingen los te laten en met een open en nieuwsgierige houding de dag in te gaan. Je hoeft niks te kunnen of iets te bereiken, je hoeft juist even helemaal niks. Alleen maar op te merken wat stilte, meditatie en tijd voor jezelf met je doet. Vanuit een liefdevolle, vriendelijke houding. Je bent met een groep gelijkgestemden en ik begeleid je rustig door de dag heen. 

Het is een milde vorm van yoga; mindful yoga. Een rustige, ontspannen les, toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn of op je hoofd te kunnen staan 😉 We maken vertraagde bewegingen, waarbij de focus ligt op opmerken en bewust voelen, aandacht voor wat er gebeurt in je lijf. Je zult merken dat je tijdens het mindful bewegen je lichaam gaat voelen en observeren, vanuit een nieuwsgierige en liefdevolle blik. Een moment om in je lijf te kunnen zakken. Je leert contact te maken met je lichaam en echt te luisteren naar je lichaam. 

We zijn met een kleine groep, maximaal 10 vrouwen. 

De koks houden hier waar mogelijk rekening mee. Op het aanmeld formulier kun je je wensen bij ‘opmerkingen’ invullen.

Sowieso eten we altijd biologisch en vegetarisch.

Om je volledig op jezelf te kunnen focussen en dat je alle ruimte kunt hebben voor jezelf en wat er in jezelf gebeurt tijdens de retraite, raad ik je aan om je telefoon uit te zetten en helemaal onder in je tas te stoppen. Maar uiteraard: dit kies je zelf. 
(Je mag ook je telefoon bij mij inleveren mocht de verleiding anders te groot zijn). 

Mocht je bereikbaar willen zijn voor noodgevallen, dan kun je altijd mijn nummer doorgeven. Daar blijf ik bereikbaar.

Ja, vanaf station Nijmegen rijdt er een bus die voor de deur stopt (halte de Refter). De bus doet er 13 minuutjes over. 

Nee, dit weekend is speciaal voor vrouwen. 

Je gaat er niet vanuit, maar mocht je onverwachts toch moeten annuleren, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Annulering dient uitsluitend schriftelijk te gebeuren via e-mail. Hierna wordt een bevestiging gestuurd dat de annulering ontvangen is; uitsluitend dan is de annulering geldig.
  • Als je langer dan 30 dagen vóór aanvang van de activiteit annuleert, ontvang je het volledige bedrag terug (verminderd met €15 verwerkingskosten).
  • Als je tussen de 30 en 14 dagen voor aanvang van de activiteit annuleert, ontvang je 50% van de betaling terug.
  • Als je korter dan 14 dagen voor aanvang annuleert, kunnen we helaas geen restitutie laten plaatsvinden.
  • Voor bovenstaande geldt: mocht je iemand anders vinden die in jouw plaats kan gaan, dan ontvang je 100% van je betaling terug.

Mocht het Slow Living Weekend niet door mogen gaan vanwege aangescherpte maatregelen, dan krijg je het volledig betaalde bedrag terug. 

Stuur een bericht
1
Hoi! Kan ik je helpen? Liefs Karlijn