Gezien in:

flow magazine mindfulness weekend pers tijdschrift
Libelle-logo
santé magazine tijdschrift mindfulnessweekend slow living weekend retraite pers

Slow Living Weekend

3 of 4 dagen lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness en aandacht voor jezelf.

Voel je de behoefte om tijd te nemen voor jezelf, om even stil te staan…?
Even uitzoomen.
Ruimte hebben voor dat wat er aandacht nodig heeft. 
Met liefde en zachtheid. 

Neem de tijd om jezelf te ont-moeten

Rust, vertrouwen, liefde en acceptatie voor jezelf.

Dit is voor jou, als je behoefte hebt aan tijd voor jezelf, stilte en naar binnen keren. 

Misschien merk je dat je jezelf voorbij loopt, ben je vooral gericht op de ander en sta jijzelf op de laatste plaats. Of zit je veel in je hoofd, leef je naar wat anderen van jou verwachten, en weet je soms niet meer wat jíj zelf wilt
En dan is er nog dat kritische stemmetje in je hoofd, die maakt het je niet gemakkelijk.
Wie ben je diep van binnen, wat voelt belangrijk voor jou, los van je omgeving en alle rollen in het dagelijks leven? 
Je verlangt naar contact met je gevoel, je intuïtie, contact met diepste zelf. 

Lijkt het je fijn om hier tijd voor te maken, zonder afleidingen, zonder verwachtingen van anderen?

Dit Slow Living Weekend is speciaal voor vrouwen.

Karlijn Slow Living Weekend - retraite, stilteweekend, nijmegen

Tijdens het Slow Living Weekend is er ruimte om jezelf te ont-moeten, ruimte om naar binnen te keren, wat leeft er in jou?

Een weekend om stil te staan, met aandacht voor jezelf. Tijd voor verlangzamen en verstilling.

In stilte ontstaat er ruimte. Ruimte voor dat wat er aandacht nodig heeft. Er kunnen allerlei gevoelens en gedachten omhoog komen, het weekend is een veilige plek waar je kunt oefenen om te Zijn met wat er is, vanuit een liefdevolle, milde houding voor jezelf.

We oefenen met mindfulness. Met aandacht voor je binnen- en buitenwereld. Dit doen we met een kleine groep. Alleen en toch samen. Het is stimulerend en inspirerend om dit samen te doen. Je zult merken dat je minder gemakkelijk afgeleid bent dan wanneer je alleen bent. 

Een weekend vol rust, aandacht voor jezelf. Met het bos naast de deur.
In een kleine groep van maximaal 10 personen.

"Ik ben weer meer gaan voelen, ipv altijd alleen maar denken."
Annemiek Gijsbers
"Mijn kindjes krijgen een betere versie van hun mama terug."
Liselotte van Schaijk

Breathe en go slowly...

Programma

Er is in het weekend een mooie balans tussen meditaties, mindful bewegenstiltewandelingen + bosbaden, stille maaltijden, reflectie, delen en veel tijd voor jezelf. 

Tijdens het weekend kun je zelf beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Er wordt een programma aangeboden, en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt. In dit weekend mag je oefenen met heel goed naar jezelf luisteren, naar jouw behoeftes.

Het programma ziet er elke keer een beetje anders uit, maar ongeveer zo:

Dag 1

16:30u rustig aankomen 
17:15u welkomstcirkel
18:00u diner
20:00u meditatie

Dag 2

8:15u mindful bewegen
9:00u ontbijt
11:00u meditatie, reflectie-moment
13:00u lunch
14:00u stiltewandeling/bosbad
17:00u meditatie, deel-moment
18:00u diner
20:00u meditatie

Dag 3

8:15u mindful bewegen
9:00u ontbijt
11:00u meditatie
12:00u lunch
13:30u sluitingscirkel

En bij een XL weekend is er 1 hele dag extra natuurlijk 🙂 

Verdieping

2 of 3 keer per jaar organiseer ik een Slow Living Weekend XL, dan is er een hele dag extra. Dit extra lange weekend geeft verdieping; een verdiepende ervaring van je processen en een extra dag om te oefenen met Zijn met wat er is. Mensen ervaren deze extra dag als nodig en verrijkend voor hun proces,. Je geeft jezelf op deze manier meer ruimte om te voelen, te zakken, te oefenen, er is meer ruimte om verbinding te maken met je diepste zelf. 

Wat doen stilte en tijd voor jezelf met je?

De ochtenden in stilte

Alle ochtenden verblijven we in stilte, net als tijdens alle maaltijden. De overige tijd kun je ervoor kiezen om in stilte te blijven of juist de verbinding met de anderen in de groep te zoeken. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie, maar het mag natuurlijk wel.

Verbinding met de groep

Zaterdag is er ruimte voor een meditatie met een deelmoment. De verbinding met elkaar kan helpend zijn voor je proces. 
Éen van de drie elementen van zelfcompassie is ‘common humanity’, ofwel gedeelde menselijkheid. Soms kan het voelen of je de enige bent met een bepaald gevoel/gedachte. Een eerste stap is om te herkennen dat lijden bij het leven hoort, op welke manier dan ook. Door te delen wat er in je omgaat, het kleine of grotere geluk of lijden, zul je merken dat dat juist is wat ons met elkaar verbindt. We vinden herkenning bij elkaar, worden gezien en gehoord. 

mindfulness stilte retraite onthaasten retreat Nijmegen

Wandelingen en de natuur

De natuur in de omgeving lijkt wel buitenlands, het is echt prachtig! Bosrijk, open velden, en vooral: heuvelachtig. Tijdens de wandeling zullen we dan ook wat heuvels opklimmen en er van af dalen. Maar wel, Slow Living 🙂 Je zult je verwonderen door de schoonheid van de natuur!

Maaltijden

Dit weekend word je helemaal ontzorgd: er wordt volledig biologisch en vegetarisch (en meestal ook veganistisch) voor je gekookt.
Er is elke dag een uitgebreid ontbijt, uitgebreide lunch en een 3 gangen avondmaaltijd
Tussendoor is er onbeperkt koffie, thee, fruit en wat lekkers. Er wordt geen alcohol geschonken.

Ik voel veel meer rust, meer contact met een dieper stukje in mezelf.
Sara Bouman
De confrontatie met jezelf aangaan is niet eng, maar heilzaam.
Julia Hartendorp

Sfeer impressie

Deze prachtige sfeer beelden zijn gemaakt door deelneemster Lisa, ze vertelt in deze video ook haar ervaring over het Slow Living Weekend. Een betere impressie kun je niet krijgen 🙂

Prachtige locatie in de bossen

We verblijven dit weekend bij De Refter; een sfeervol voormalig klooster, een prachtig gebouw. De Refter ligt in Ubbergen, vlakbij Nijmegen. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto en de bus stopt voor de deur.

slow living weekend mindfulness nijmegen
slow living weekend mindfulness nijmegen klooster Refter Ubbergen
Ik begrijp Thich Nhat Hanh, Eckhart Tolle en Jan Geurtz ineens écht, ik voel het.
Marielle Koster
Ik heb ervaren dat ik mezelf echt de moeite waard vind.
Anne Meijndert

Wie ben ik?

Karlijn Jacobs - Slow Living

Ik ben Karlijn Jacobs, mindfulnesstrainer en ik organiseer sinds 2017 de Slow Living Weekenden.

Ik vind het heel erg belangrijk om regelmatig stille momenten in te lassen. Momenten om bewust te ademen, om me gewaar te zijn van al mijn ervaringen. Van wat ik voel. Opmerkzaam van wat er gebeurt in mijn binnenwereld. In plaats van er op de automatische piloot aan voorbij te snellen. Korte momenten van stilte, 5 minuten stoppen met waar ik mee bezig ben. En ook langere pauze momenten van een dag / weekend / week / maand. Zowel in volledige stilte als deels in stilte. Ik heb in een boeddhistisch klooster in Spanje gewoond, waar ik veel heb mogen leren van de monikken. Verder heb ik in Nederland veel retraites gevolgd (en nog steeds doe ik dit regelmatig), zowel retraites in volledige stiltes als retraites waar ook leringen en deelmomenten onderdeel waren. Ik ben geschoold als mindfulness trainer, ik ben sinds 2019 bij Jan Geurtz in de leer, vele trainingen gevolgd op het gebied van zelfcompassie, zijnsoriëntatie, bewustzijnsvergroting, en vooral veel innerlijk werk. Dit innerlijk werk gaat elke dag door, ik ben vooral gewoon een mens, net als jij :-).

Dit alles zorgt ervoor dat ik nu fijne retraites mag organiseren. Deze ruimte, de rust, deze stilte, doet me zó goed, dat gun ik jou ook.  Het is zo waardevol. Om ruimte te maken, om naar jezelf te kunnen luisteren. En dan zien wat er opkomt, fijne gevoelens, minder fijne gevoelens. Wat zit daar onder? Wat zit er onder alle lagen? Alle lagen van moeten/identificaties/patronen? De kunst is om mild te zijn. Zonder oordeel. Liefdevol naar jezelf. Zijn met wat er is. Zonder iets ‘moeten helen’, of te streven naar een andere ‘jij’. Acceptatie en zachtheid zijn kernwoorden bij Slow Living. En je zult merken, zonder dat je ernaar zocht, dat vanuit die acceptatie en zachtheid… er ontspanning ontstaat van waaruit er zomaar beweging of verandering kan ontstaan, in jezelf en/of om je heen. 

Het weekend is tevens ook een moment om even uit te zoomen. Stap uit je routine van het dagelijkse leven. Het fijnste is dit in een kleine setting, groene omgeving en een warme sfeer. Dit vind je bij het Slow Living Weekend. Het lijkt me fijn om je te mogen ontmoeten!

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Meer dan 150 mensen gingen je voor

Ik heb het gevoel dat ik meer bij mezelf kan blijven in contact met anderen.
Charlot
Ik voel meer zelfliefde en acceptatie.
Sukming de Kruijf

Slaapplek

Slaapplek:
Je kunt kiezen uit de chambrette of een éénpersoons kamer:
chambrette

Chambrette

Je slaapt op een slaapzaal in een authentieke houten chambrette. Elke chambrette heeft een bed, kast en wastafel. Het is aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Douches en wc’s zijn op de gang en deel je met de andere deelnemers. 

eenpersoons kamer

Eigen kamer

Wil je liever een eigen kamer? Dat kan ook. Er zijn vier 1-persoons slaapkamers met een bed, kast en wastafel. De douches en wc’s deel je met de andere deelnemers. 
De toeslag voor een éénpersoons kamer is €50

Kosten

LET OP:
De prijs voor het Slow Living Weekend bestaat uit twee delen. Zo blijft het weekend zo toegankelijk mogelijk voor iedereen.

 1. Van te voren maak je €295 (3 dagen) of €365 (4 dagen)  over. Als je een éénpersoonskamer boekt is de toeslag €60. Dit bedrag dekt de basiskosten (de locatie, overnachting, biologische maaltijden, materialen etc.)
 2. Voor de begeleiding van Karlijn bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je contant aan het eind van het weekend, anoniem in een envelop. 

Data

Klik hieronder op je gewenste data en slaapplek, daarna kun je je gevens invullen en betalen via iDeal. 

Wil je graag eerst samen afstemmen om te kijken of dit is wat nu bij jou past?

Veelgestelde vragen:

We zijn met een kleine groep, maximaal 10 vrouwen. 

Jazeker! Je hebt geen ervaring met meditatie, stilte of mindfulness nodig, maar dat mag natuurlijk wel. Het is laagdrempelig en praktisch. De sfeer is liefdevol en veilig. 

Je kunt het weekend vanuit nieuwsgierigheid benaderen:
wat doet de stilte en tijd voor jezelf met je?

De stilte zorgt ervoor dat je lichaam tot rust komt en in de verzorgstand komt. Je ademhaling en hartstlag komen tot rust. Het bloed gaat naar je organen ipv naar de spieren en de spijsvertering komt goed op gang. 

Het is een milde vorm van yoga; mindful yoga. Een rustige, ontspannen les, toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn of op je hoofd te kunnen staan 😉 We maken vertraagde bewegingen, waarbij de focus ligt op opmerken en bewust voelen, aandacht voor wat er gebeurt in je lijf. Je zult merken dat je tijdens het mindful bewegen je lichaam gaat voelen en observeren, vanuit een nieuwsgierige en liefdevolle blik. Een moment om in je lijf te kunnen zakken. Je leert contact te maken met je lichaam en echt te luisteren naar je lichaam. 

Om je volledig op jezelf te kunnen focussen en dat je alle ruimte kunt hebben voor jezelf en wat er in jezelf gebeurt tijdens de retraite, raad ik je aan om je telefoon uit te zetten en helemaal onder in je tas te stoppen.

Maar uiteraard: dit kies je zelf. 

(Je mag ook je telefoon bij mij inleveren mocht de verleiding anders te groot zijn). 

Mocht je het weekend zonder telefoon door willen gaan maar wél bereikbaar willen zijn voor noodgevallen, dan kun je altijd mijn nummer doorgeven. Daar blijf ik gedurende het weekend bereikbaar.

Er zijn 18 authentieke chambrettes en er slapen maximaal 5 personen. Er is dus voldoende ruimte voor iedereen 🙂
Het is een grote zaal, elke chambrette heeft een bed, wastafel en een kast. Eromheen staan 3 houten schotten en aan de voorkant is het afgesloten met een gordijn. Aan de bovenkant is het open. Je kunt elkaar dus wel horen, maar niet zien. 

Ja, vanaf station Nijmegen rijdt er een bus die voor de deur stopt. De bus doet er 13 minuutjes over. 

De koks houden hier waar mogelijk rekening mee. Op het aanmeld formulier kun je je wensen bij ‘opmerkingen’ invullen.

Sowieso eten we altijd biologisch en vegetarisch.

Nee, dit weekend is speciaal voor vrouwen. 

Je gaat er niet vanuit, maar mocht je onverwachts toch moeten annuleren, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Annulering dient uitsluitend schriftelijk te gebeuren via e-mail. Hierna wordt een bevestiging gestuurd dat de annulering ontvangen is; uitsluitend dan is de annulering geldig.
  • Als je langer dan 30 dagen vóór aanvang van de activiteit annuleert, ontvang je het volledige bedrag terug (verminderd met €15 verwerkingskosten).
  • Als je tussen de 30 en 14 dagen voor aanvang van de activiteit annuleert, ontvang je 50% van de betaling terug.
  • Als je korter dan 14 dagen voor aanvang annuleert, kunnen we helaas geen restitutie laten plaatsvinden.
  • Voor bovenstaande geldt: mocht je iemand anders vinden die in jouw plaats kan gaan, dan ontvang je 100% van je betaling terug.

Heb je nog vragen?

Voel je vrij om contact op te nemen.

Je kunt Karlijn bereiken op karlijn@karlijnjacobs.nl of 06-20957599

Wil je op de hoogte blijven van alle Slow Living Weekenden? Laat dan hieronder je gegevens achter.

Stuur een bericht
1
Hoi! Kan ik je helpen? Liefs Karlijn