Slow Living Weekend XL

Hemelvaart 

21 – 24 mei 2020

Bekend van:

flow magazine mindfulness weekend pers tijdschrift
santé magazine tijdschrift mindfulnessweekend slow living weekend retraite pers

Slow Living Weekend XL

Extra lang!

4 dagen lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness en aandacht voor jezelf.

Even helemaal niets hoeven, in de prachtige groene omgeving van Nijmegen. Met een fijne groep mensen zijn we deze dagen samen en oefenen we in het hebben van aandacht voor je binnen- en buitenwereld. 

Voel je de behoefte om tijd te nemen voor jezelf, om even stil te staan…

Even uitzoomen. Ruimte hebben voor dat wat er aandacht nodig heeft. Met liefde en zachtheid. 

Donderdag 21 mei - zondag 24 mei

In een groep versterken we elkaar in het oefenen van het aandachtig zijn.  Mindfulness. Je zult merken dat je dan minder gemakkelijk afgeleid bent dan wanneer je alleen bent. Het is stimulerend en inspirerend om dit samen te doen. Je wordt helemaal ontzorgd, er wordt (biologisch en vegetarisch) voor je gekookt.

Er is in het weekend een mooie balans tussen meditaties, stiltewandeling, maaltijden, samen delen en veel tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten van de stilte met een warm kopje thee in je hand, een mooi boek lezen, of eens lekker niksen.

Een weekend vol rust, bewustwording, en het bos naast de deur.

Smile, breathe en go slowly...

Programma

Op donderdag ben je vanaf 16:30u welkom. Kom lekker rustig aan met een kopje  thee en neem de tijd om je spullen uit te pakken, de plek te verkennen en eventueel al kennis te maken met de rest van de groep. Na de eerste welkomst cirkel met elkaar staat er een heerlijke biologische en vegetarische maaltijd voor je klaar en in de avond is er een eerste meditatie moment.

Op vrijdag en zaterdag beginnen we met yoga. Verder zijn er meerdere meditatie momenten per dag en zullen we stiltewandelingen gaan maken. Heb je meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je zelf beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatie hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt. 

Deels in stilte:
Vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn we tot en met de lunch in stilte, zondagochtend tot na het ontbijt.  De overige tijd kun je ervoor kiezen om in stilte te blijven of juist het contact met de anderen in de groep te zoeken. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of yoga, maar het mag natuurlijk wel.

Maximum aantal deelnemers is 10. 

Sfeer impressie video locatie

Prachtige locatie in de bossen

We verblijven dit weekend bij De Refter; een sfeervol voormalig klooster, een prachtig gebouw. De Refter ligt in Ubbergen, vlakbij Nijmegen. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto en de bus stopt voor de deur.

Wie ben ik?

karlijn jacobs mindfulness retraite nijmegen slow living weekend mindfulness

Ik ben Karlijn Jacobs.
Als mindfulness trainer organiseer ik sinds 2017 meerdere keren per jaar het
Slow Living Weekend.

Ik weet zelf hoe fijn het is om regelmatig pauze momenten in te lassen. Van kleine momenten, zoals heel even 5 minuten stoppen en bewust adem te halen, tot langere pauze momenten van een dag / weekend / week / maand.

Het doet mij zo goed, dat gun ik jou ook. Even uitzoomen en uitrusten, stap uit de hectiek van het dagelijkse leven en neem een pauze. Belangrijk hierbij vind ik een kleine setting, groene omgeving en een warme sfeer waarin alles oké is, dit ervaar je bij het Slow Living Weekend.

Aanmelden

LET OP: De prijs voor het Slow Living Weekend XL bestaat uit twee delen. Zo willen we het weekend zo toegankelijk mogelijk maken.

  1. Van te voren maak je €290 over. Dat bedrag dekt de kosten voor overnachting, alle maaltijden en de hele dag door koffie, thee en fruit en koekjes/chocola.
  2. Voor de begeleiding (meditaties, yoga, stiltewandelingen) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je contant aan het eind van het weekend. 
    (Mocht je het fijn vinden om een richtlijn te hebben: gemiddeld geven deelnemers tussen de €50 en €150. Maar echt elk ander bedrag is goed, belangrijk is dat je geeft wat goed voelt.).

Je slaapt in op een grote slaapzaal in en authentieke houten chambrette (zie foto’s). Elke chambrette heeft een eigen bed (lakenset is inbegrepen bij de prijs), kast en wastafel en is aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Douches en wc’s zijn op de gang en deel je met de andere deelnemers. 

Éenpersoons kamers
Wil je liever een
eigen kamer? Dat kan ook. Er zijn drie 1-persoons slaapkamers met een eigen wastafel. De toeslag daarvoor is €45.

Je komt hierna op een pagina waar je je gegevens in kunt vullen, vervolgens ontvang je via de mail een betaallink. Pas na betaling is je inschrijving definitief. 

Impressie Slow Living Weekend

Heb je nog vragen?

Voel je vrij om contact op te nemen.

Je kunt Karlijn bereiken op jacobs.karlijn@gmail.com / 06-20957599

Stuur een bericht
1
Hoi! Kan ik je helpen? Liefs Karlijn