Over Karlijn

Op deze Slow Living reis ben ik je gids.

Ik laat je ervaren, ik loop met je mee en sta naast je.

Ik begeleid je rustig en liefdevol door wat je tegenkomt.

Ik ben Karlijn Jacobs, mindfulnesstrainer en ik organiseer sinds 2017 de Slow Living Weekenden.

Ik heb in een boeddhistisch klooster in Spanje gewoond, waar ik veel heb mogen leren van de monikken. Side note: ik voel me geen boeddhist, ik voel me neutraal in het geloof en sta nuchter in het leven. 

Daarnaast heb ik in Nederland vele retraites mogen volgen (en nog steeds doe ik dit regelmatig), zowel retraites in volledige stilte als retraites waar ook leringen en deelmomenten onderdeel waren. 

Ik ben geschoold als mindfulness trainer, ik ben sinds 2019 bij Jan Geurtz in de leer, heb vele trainingen gevolgd op het gebied van zelfcompassie, zijnsoriëntatie, bewustzijnsvergroting, en vooral veel innerlijk werk

Innerlijk werk rondom de verschillende periodes van depressie in mijn leven,  de kritische gedachten over mezelf, patronen als pleasen, geen grenzen voelen/aangeven, lastig voelen wat ik wil, gevoel van altijd maar doorgaan en aanstaan… allemaal niet nieuw voor mij.  

En dit innerlijk werk gaat elke dag door, ik ben vooral gewoon een mens, net als jij :-).

Karlijn Jacobs - Slow Living - mindfulness retraite retreat weekend stilte

"Ik zie je, ik hoor je."

Dit bovenstaande zorgt ervoor dat ik nu fijne retraites mag organiseren. Deze ruimte, de rust, deze stilte, doet me zó goed, dat gun ik jou ook. 

Het is zo waardevol. Om ruimte te maken, om naar jezelf te kunnen luisteren. En dan zien wat er opkomt, fijne gevoelens, minder fijne gevoelens. Wat zit daar onder? Wat zit er onder alle lagen? Alle lagen van moeten/identificaties/patronen? 

De kunst is om mild te zijn. Zonder oordeel. Liefdevol naar jezelf. Zijn met wat er is. Zonder iets ‘moeten helen’, of te streven naar een andere ‘jij’. Acceptatie en zachtheid zijn kernwoorden bij Slow Living. En je zult merken, zonder dat je ernaar zoekt, dat vanuit die acceptatie en zachtheid… er ontspanning ontstaat van waaruit er zomaar beweging of verandering kan ontstaan, in jezelf en/of om je heen. 

Het weekend is tevens ook een moment om even uit te zoomen. Stap uit je routine van het dagelijkse leven. Het fijnste is dit in een kleine setting, groene omgeving en een warme sfeer. Dit vind je bij het Slow Living Weekend. Het lijkt me fijn om je te mogen ontmoeten.

Wil je nog iets vragen of delen?

Stuur een bericht
1
Hoi! Kan ik je helpen? Liefs Karlijn